Британският премиер Тереза Мей призова бизнеслидери да поискат от ЕС избягване на Брекзит без сделка. Мей е разговаряла с 15-те членове на Европейската кръгла маса на индустриалците – организация, която представлява над 50 мултинационални компании.

Членовете на Европейската кръгла маса на индустриалците могат да окажат голямо влияние върху корпоративните и държавни политики. Техните експертни мнения са високо уважавани както от други бизнеслидери, така и от много политици. Участниците във форума са посочили, че „твърд Брекзит“ би бил катастрофален в икономически план. По време на разговора с Тереза Мей, те са били впечатлени от решителността й да доведе процеса по Брекзит докрай и да направи всичко възможно Обединеното Кралство да напусне ЕС навреме, на 29-и март.

снимка: briefingsforbrexit.com

снимка: briefingsforbrexit.com

Рискът от Брекзит без сделка обаче нарасна, след като британските депутати отхвърлиха споразумението, подписано с Брюксел, и поискаха предоговаряне заради предпазния механизъм за границата с Ирландия „бекстоп“. Европейските лидери отказаха да предоговарят и заявиха, че постигнатото споразумение е възможно най-доброто.


Leave A Reply