Нов съдебен процес срещу Ценко Чоков по ново обвинение започна в Районната прокуратура в Бяла Слатина. От държавното обвинение вече са внесли в съда обвинителен акт за документна измама срещу бившия кмет на врачанското село Галиче, съобщиха от прокуратурата.прокуратура

Обвинението е, че от 5 март 2012 до 16 декември 2013 г. Чоков като кмет на Галиче съставил официални документи с невярно съдържание. Сред прокуратурата има пълномощни, както и различни декларации по Данъчно-осигурителния кодекс и по Закона за нотариусите и нотариалната дейност. Като упълномощители и декларатори в тях фигурирали трите имена и подписите на 14 души от различни населени места в страната. По мнението на прокуратурата Чоков искал тези документи да бъдат използвани като доказателство за посочените в тях обстоятелства. Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Ценко Чоков, снимка: Ладислав Цветков, бТВ

Ценко Чоков, снимка: Ладислав Цветков, бТВ

Срещу Ценко Чоков се води дело за шеф на престъпна група за палежи, рекет и побой. Той е осъден от Апелативния спецсъд на четири години и половина затвор. Сега предстои делото да бъде насрочено в апелативния спецсъд. Бившият кмет беше пуснат под домашен арест, но беше засечен в столично заведение. Това стана причина съдът да го върне обратно в килията.


Leave A Reply