Германската туристическа авиокомпания Germania („Германия”) изпадна в несъстоятелност и се принуди да отмени всичките си полети, съобщава „Ройтерс”.

снимка: www.pexels.com

снимка: www.pexels.com

37-те самолета на „Германия” предимно се използваха от немски туристи, пътуващи към дестинации в Европа, Северна Африка и Близкия Изток. Освен това, обаче, авиокомпанията летеше и до по-нетрадиционни места като Иран, Ирак и Армения. Годишно превозваше по 4 млн. души.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Всички полети обаче са спрени от понеделник вечерта, предава бТВ. Федералната асоциация на германската авиоиндустрия обяви, че други компании, сред които „Кондор”, „ТУИфлай” и „Луфтханза” ще предложат „специални цени” на блокираните пътници, които ще се наложи да платят от джоба си, за да се приберат в Германия. Към момента няма официална информация колко души са в това положение.
пътуване туризъм път летище
„Германия” се оправдаха за ставащото с високите цени на горивата, силния долар, забавеното въвеждане в експлоатация на нови самолети и високите цени на поддръжката, като всичко това довело до ситуация, в която компанията спешно се е нуждаела от средства, каквито в крайна сметка не били намерени.


Leave A Reply