В петък каним всички медии в ГДБОП, за да покажем 24-часова система за наблюдение за преноса на горивото до бензиностанциите. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание, предаде„Фокус“.

„В петък 9.30 часа ще поканим и медиите, защото го правим открито в ГДБОП, на съвещание с всички служби, данъчни, митници, „Морска администрация“, прокурорите, депутатите от комисията на Горанов. Извели сме сигналите от „Морска администрация“, „Гранична полиция“, цялата акватория на Черно море, Дунав, рафинериите и в петък ще покажем изцяло онлайн движението на даден танкер до продажбата в бензиностанция, как се контролира от различните служби“, коментира Борисов.гориво

„За да се елиминира човешкият фактор всички сигнали са изведени в контрабандния център. По този начин ще покажем какво се прави, за да спрат тези басни, които се говорят. Ще оставя медиите да слушат и да гледат. Ще оставим точка за контакт с всички сигнали, които идват от гражданите“, каза още премиерът и припомни, че контрабандата на цигарите е сведена от 34% до 5%. Той обясни, че е въведено 24-часово видеонаблюдение с памет в сървърите, за да може да се направи проверка на движението при желание движението. „Всеки квадратен метър се наблюдава от камерите. В петък сигналите ще бъдат извадени в ГДБОП да го направим“, заяви той.


Leave A Reply