Франция и Германия постигнаха компромис, който позволи на Берлин да остане водещият преговарящ с Русия по газопровода „Северен поток-2″ за Европа, се казва в проектодокумент, представен пред AFP, предава „Фокус“.

снимка: www.setav.org

снимка: www.setav.org

Двете страни се споразумяха да гарантират, че правилата ще се прилагат от „територията и териториалното море на държавата-членка, където се намира първата точка за връзка“, която е в Германия, се подчертава в документа. Не се привеждат други подробности към момента.

снимка: Getty Images

снимка: Getty Images

Посланиците на Европейския съюз приеха френско-германски компромис, който ще позволи на Берлин да остане водещ преговарящ с Русия за газопровода „Северен поток-2″, предава AFP, като се позовава на източници от дипломатическите кръгове.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Канцлерът на ФРГ Ангела Меркел също потвърди постигането на споразумение в Европейския съюз по въпроса за Газовата директива и реализирането на проекта за газопровода „Северен поток-2“, предава TACC. „Що се отнася до Газовата директива на ЕС, то ние постигнахме споразумение и това стана възможно след тясното сътрудничество между Германия и Франция“, подчерта Меркел на пресконференция в Берлин.


Leave A Reply