Общо петима руснаци са участвали в операцията по отравянето на Сергей Скрипал във Великобритания, пише вестник „Дейли Мейл“, като се позовава на източници от службите за сигурност.

Наскоро се появи информация, че трети руснак на име Сергей Федотов вероятно също е замесен в опита за убийство. Той влязъл във Великобритания по същото време, по което и двамата заподозрени Александър Петров и Руслан Боширов, агенти на руското военно разузнаване.СКРИПАЛ РУСИЯ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

Не е ясно дали Федотов е напуснал страната или още е във Великобритания. Сега се оказва, че службите подозират и други двама руснаци. За тях е сигурно, че са си тръгнали от Великобритания. Отравянето на бившия двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия предизвика голям дипломатически скандал.

Великобритания обвини Русия, че е поръчала смъртта на Скрипал, но Москва отрича. Според Лондон, Петров и Боширов са фалшиви имена на агенти на руското военно разузнаване. Двамата твърдят, че целта на посещението им на Острова е била туризъм.


Leave A Reply