„Г-н Борисов е министър-председател, той носи отговорност за управлението на страната и си има далеч по-важни ангажименти от това да участва във вътрешнопартийната кампания на БСП за редене на листи“, заяви от името на ГЕРБ депутатът Тома Биков в кулоарите на Народното събрание.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

По-рано на брифинг от БСП отново обвиниха управляващите, че не поемат политическа отговорност по скандала „Ало, Банов съм“, а премиера Борисов – в „оглушително мълчание“, като в същото време заявиха, че ще изискат нови документи от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Дирекцията за национален строителен контрол. „Какво да каже Борисов, при положение че органите правят проверка“, попита Биков. Той подчерта, че прокуратурата се е самосезирала и за да изчисти всякакви съмнения, ще прави разследване.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„С какво е красноречив записът – с това, че един зам.-министър се опитва да реши един оперативен проблем, а с 16 минути ние даваме оценка за две-три години работа“, каза още Биков в отговор на журналистически въпрос. По думите му записът красноречиво показва, че БСП работи с доноси. „Делото е за това дали има забавяне при строителството или не. Към момента съдът решава, че няма забавяне, оттам нататък ние във вътрешнопартийната кампания за редене на листата на БСП няма да участваме“, категоричен е Тома Биков. Целият този цирк според него бил подскачане пред лидера на социалистите кой е по-по-най и кой може да каже повече и по-интересни неща за Бойко Борисов.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Ние присъди няма да издаваме, въпреки че техни депутати вече имат обвинения, в случая с Банов има прокуратура, която води разследването“, допълни представителят на ГЕРБ. „Не си позволяваме, докато не се произнесе съдът, да кажем, че Елена Йончева е прала пари или че Манол Генов е купувал гласове“, изтъкна Биков. „Според мен от тази си позиция те би трябвало да разсъждават малко повече в рамките на правовата държава, а не да хвърлят обвинения кой е виновен“, добавиоще той.


Leave A Reply