Канал за изработка на фалшиви документи бе разбит при операция на Икономическа полиция днес преди обед в Пловдив. Акцията стартира около 10,30 часа пред кметството на квартал „Тракия”, предава ТВ ЕВРОПА.

снимка: economy.bg

снимка: economy.bg

Полицаите спират за проверка „Фолксваген голф“ с българска регистрация, за който очевидно са имали информация, че превозва забранените от закона документи. Зад волана на автомобила е била жена. Скрит до предната седалка полицаите намират найлонов плик, в който е имало няколко пакетчета, в които са били разпределени документи за самоличност на чужденци, талони и стикери.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Всеки от комплектите съдържал снимка на лицето, чийто е документът, и лични данни за него. Документите са изработени в пловдивска печатница, собственост на фалшификатор, познат на органите на реда. Претърсвания и изземвания вървят и на друг адрес в район „Тракия“. На този етап не е ясно дали чужденците, чиито документи са открити при операцията, се намират на територията на България или все още им предстои да влязат. Това ще се изяснява тепърва, коментират от полицията.


Leave A Reply