Наградите на американската Национална звукозаписна академия – „Грами“, ще бъдат раздадени на церемония в Лос Анджелис в неделя вечерта. Водеща на събитието ще бъде певицата Алиша Кийс, съобщава БТА.

снимка: GRAMMY.com

снимка: GRAMMY.com

Блясъкът на церемонията обаче ще бъде помрачен от отсъствието на някои от най-големите звезди.
Рапърите Кендрик Ламар и Дрейк, които са с най-много номинации, както и Чайлдиш Гамбино няма да присъстват на връчването на призовете, които от десетилетие изключват хип-хоп изпълнителите от водещите си категории, въпреки че това е доминиращият музикален жанр в САЩ.

снимка: GRAMMY.com

снимка: GRAMMY.com

Ариана Гранде, която има две номинации в поп категориите, също обяви, че няма да присъства на церемонията заради несъгласие с продуцентите по въпроса кои песни да изпълни. Тейлър Суифт тази година има само една номинация и ще отсъства, защото е на снимки в Лондон. Брадли Купър също е в Лондон за наградите БАФТА, но изпълнителката на главната роля от филма му „Роди се звезда“ Лейди Гага ще изпълни без него песента „Shallow“ на сцената на наградите „Грами“. На церемонията ще пеят още Карди Би, Кейси Мъсгрейвс, Джанел Моне, Пост Малоун, Шон Мендес, Камила Кабело, Дан енд Шей, Даяна Рос.

снимка: YouTube

снимка: YouTube

Във водещата категория за албум на годината са номинирани пет жени – Карди Би, Джанел Моне, Бранди Карлайл, Габриела Уилсън /H.E.R/, Кейси Мъсгрейвс. Съперници са им Дрейк, Пост Малоун и Кендрик Ламар. Жените са добре представени и в категориите за песен и запис на годината – Лейди Гага, Сиза, Марън Морис, Ела Мей. Габриела Уилсън /H.E.R/, Клои и Холи, Марго Прайс, Биби Рекса, Дуа Липа и Джорджа Смит си съперничат за награда „Грами“ за най-добър нов изпълнител. Най-много номинации за „Грами” тази година има Кендрик Ламар – цели осем. Дрейк е със седем, продуцентът Бойуанда и Бранди Карлайл – с по шест. Призове „Грами“ се раздават в общо 84 категории.


Leave A Reply