Технологията за видеопреглед на съдийските решения във футбола може да дебютира в България през август. Това ще се случи, ако бъдещият шампион в Първа лига достигне до последния кръг на квалификациите в Шампионската лига. Изпълнителният комитет на УЕФА обяви в кои свои турнири и на каква фаза планира да въведе видеоповторенията. Шампионската лига е първият от тях, като технологията ще бъде използвана още в осминафиналите, които стартират тази седмица.

Този сезон видеоповторения ще има още във финала на Лига Европа на 29 май, в европейското първенство за младежи до 21 години през юни, както във финалите на новия турнир за национални отбори – Лигата на нациите, които също са през юни. През следващия сезон видеоповторения ще има освен от плейофния кръг до края на Шампионската лига, както и в мача за Суперкупата на Европа. В момента се планира използването на технологията за европейското първенство през 2020 г., от груповата фаза до края на Лига Европа от сезон 2020-21 и финалите на Лигата на нациите през същата година, обявиха още от УЕФА.БФС

Видеоповторенията ще бъдат използвани в четири случая – голове, инциденти в наказателното поле, червени картони и сбъркана самоличност на играч. Наскоро избраният за най-добър футболен съдия в България за 2018 г. Георги Йорданов се изказа срещу технологията.


Leave A Reply