Държавната фирма „Автомагистрали“ няма техническия капацитет да извърши ремонта на АМ „Хемус“, алармираха от БСП. Миналия месец от БСП внесоха искане да им бъде предоставен договорът между Агенция “Пътна инфраструктура” и държавното дружество “Автомагистрали” за строителството на АМ “Хемус”. В края на миналата година на “Автомагистрали” бе възложено проектирането и изграждането на отсечката Боаза – Велико Търново за 1,3 млрд. лв. с ДДС. Според БСП обаче фирмата няма капацитет да изпълни поръчката.

автомагистрала "Хемус", път

От партията коментираха и изказването на вицепремиера Красимир Каракачанов, който заяви, че ако концепцията му за ромите не мине в парламента с подкрепата на управляващите, е готов да подаде оставка и да мине в опозиция. Според социалистите обаче Каракачанов е закъснял с ултиматумите.

снимка: offnews.bg

снимка: offnews.bg

По темата за ЦИК социалистите заявиха, че не приемат аргумента на ГЕРБ, че един нов състав на Комисията ще възпрепятства изборите. В сряда тяхното предложение за избор на нов състав ще бъде разгледано в Правната комисия в парламента.


Leave A Reply