Днес се очакват бурни ветрове в почти цялата страна. В 21 области в страната е в сила жълт код заради поривите на вятъра. Градусите се понижават и ще са между 4 и 9 .

снимка: Kirsty Wigglesworth/PA Wire

снимка: Kirsty Wigglesworth/PA Wire

Днес над страната ще премине студен фронт. Той ще е придружен със силен вятър. Поривите му ще достигат до 80-90 километра в час.Жълт код за опасно време е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра, Разград, Шумен, Търговище, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София област и София-град. В тези райони вятърът ще е силен от запад-северозапад.]

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Хората трябва да обезопасят незакрепени предмети от тераси или прозорци на жилища, офиси и търговски обекти, напомниха от Столичната община по повод обявения „жълт код“ за София. Изпълнителите на строителни обекти да проверят състоянието на строителните огради, крановете, скелета и да предприемат действия по обезопасяването им, съветват от общината. Собствениците на търговски и рекламно-информационни елементи също да проверят обектите си. Екипи на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столичната община са в готовност да се отзоват на сигнали.


Leave A Reply