От днес се подновява ремонта на ул. „Цар Шишман“ в София. Тя е част от цялостната реконструкция на Зона 2 в столицата. Ремонтът продължава в участъка от ул. „Граф Игнатиев“ до ул. „Ген. Паренсов“. Във връзка с това се налага промяна на движението в района. Според временната организация там няма да преминават автомобили. Трафикът по ул. „Ген. Паренсов“ до ул. „Цар Шишман“ ще преминава откъм бул. „Васил Левски“.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Обновяването включва нови тротоари. Настилките ще се подменят, както и осветлението и озеленяването. Временно ще бъдат поставени ограждения, а работата ще се изпълнява поетапно, за да е максимално облекчен достъпът на пешеходци. Първият етап от ремонта ще е до края на месеца.Вторият етап от работата ще е от страната на църквата „Св. Седмочисленици“.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Там също ще се поставят новите настилки по тротоарите и пътното платно. Според предварителните разчети работата там ще продължи около 50 дни. При застудяване на времето изпълнителят ще спира ремонтните дейности. Все още не е ясно ще има ли закъснение на реконструкцията на Зона 2 в центъра на София, където отделни обекти се явяват ул. „Граф Игнатиев“, ул. „Солунска“ и ул. „Шишман“.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Според договорът за цялата Зона крайният срок е до края на март. В същото време се наложи удължаването му , тъй като през студените дни строителните работи бяха прекратени.


Leave A Reply