Надявам се, че местните избори няма да накарат общинските кметове да променят начина си на работа. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на заседание на Общото събрание на НСОРБ, предаде „Фокус“. „За мен е удоволствие за пореден път да приветствам кметовете на българските общини в София. Всички ние сме представители на гражданите на различните общини – мащабите са различни, но предизвикателствата са сходни и решенията са доста общи. Затова благодаря на колегите, които работят в УС на НСОРБ за това, че са решили да ни представляват, поздравявам ги за активната работа през годината“, заяви Фандъкова.

снимка: slavyansk.today

снимка: slavyansk.today

„За мен като кмет на столицата приоритетните сфери, в които работим, са екологията, чистотата на въздуха, инфраструктурата, образованието и обществения транспорт. Предложихме три законодателни промени, едната от които вече беше приета от Народното събрание – за качеството на въглищата. Остават още две предложения – едното е свързано с проблема с емисиите от автомобилите. Това е предложението за въвеждането на стикери, които да ни позволят да затваряме определени участъци, когато има превишение на фините прахови частици. И третото е предложението за криминализиране на горенето на битови отпадъци“, каза още тя.

Фандъкова изрази надежда, че провеждането на местни избори няма да накара кметовете да променят начина си на работа, който е свързан с отговорността пред гражданите. „Защото изборите идват, отиват си, но предизвикателствата пред хората са едни и същи. Те изискват от нас да вършим работа“, каза още тя.


Leave A Reply