Засега нямаме становище за Стратегията за детето, защото Светият синод не е разгледал този текст. Той е частно мнение. Това коментира при пристигането си във Варна Българският патриарх Неофит, предава Агенция „Фокус“. Негово светейшество е в града по повод тържественото отбелязване на 50-годишния юбилей на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

снимка: Ладислав Цветков, бТВ

снимка: Ладислав Цветков, бТВ

„Въпросът за прилагането на насилие при възпитанието на децата е труден и трябва много да се внимава. Душите на децата са много нежни и искат повече ласка, отколкото насилие“, коментира Българският патриарх Неофит.

Синодална палата, БПЦ, синод

Той заяви, че Българската патриаршия ще вземе малко по-късно решение относно Националната стратегия за детето, но това ще стане, когато се развие този въпрос. Патриархът увери, че Светият синод на Българската православна църква ще излезе със специално становище по въпроса. Що се отнася до публикуваната преди дни позиция по темата, той заяви, че това е било нещо като първоначално становище, което не е било съгласувано предварително на заседание на Светия синод.


Leave A Reply