„Смяната на модела започва със смяна на ЦИК, на политиците в тази зала и на кметовете на местните избори“, каза заместник-председателят на парламентарната група на БСП Драгомир Стойнев по време на дебатите по избора на ръководство на Централната избирателна комисия (ЦИК). Той подчерта, че изборът на нов състав на ЦИК е крачка към конкретната политическа цел на БСП – смяна на модела.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Много бързо забравихме как управляващата коалиция не желаеше да се спазва закона. Бяхме свидетели на едно политическо гънене от сутрин до вечер по телевизиите, когато едни и същи хора обясняваха, че няма нужда да се променя ЦИК, на следващия ден твърдяха точно обратното. Считаме това за непрофесионално, аморално. Такъв е хаосът, в който живеем“, заяви Стойнев. Той обяви, че БСП няма как да е на всяка цена в парламента при подобен дневен ред, в който се изслушват министри всяка седмица. „Странно е, когато българският парламент и българските народни представители нямат достатъчно законопроекти“, коментира Стойнев. Той обърна внимание, че Законът за публичните финанси е трябвало да бъде гледан преди бюджета.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Ще присъстваме в зала след провеждане на избори и когато бъдат избрани хора, които не възпроизвеждат хаос, а мислят за просперитета на държавата“, каза Стойнев. „Това, което виждам, е обладаването на Цветан Цветанов от българските социалисти. Г-н Цветанов, вие сте обладан от това, което се случва при нас“, коментира той. „Чест за всяка една политическа сила е да има толкова много политици и да има дебат за мястото на тези политици. Силно се надявам, че и при вас ще има такъв дебат, за съжаление, не съм убеден, че ще се случи“, посочи Стойнев. По думите му при ГЕРБ кандидатите за изборите се „спускат“.

избори

„Цялата пленарна зала се занимава с БСП, нормално е, това ще бъде победителката на следващите избори“, каза той. „Ще ви поканим на наш конгрес. Да дойдете, да заповядате. В крайна сметка голяма част от вас са бивши членове“, коментира той. „Г-н Цветанов говореше за приемственост. При нас също има приемственост. Странно как стана приемственост от ваша страна“, посочи Стойнев, като визира Александър Андреев. „Или през цялото време сте го ползвали, или просто нямате кадърни и компетентни хора“, допълни заместник-председателят на ПГ на БСП.


Leave A Reply