Българската гимнастичка Катрин Тасева демонстрира страхотна форма в последния ден на Световната купа по художествена гимнастика в София и спечели три сребърни медала във финалите на отделните уреди, предава БГНЕС.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Във финала на топка Тасева се представи отлично и получи оценка 19.950 точки за изпълнението си, с което се нареди на втора позиция.  Другата ни представителка във финала Невяна Владинова допусна неточности в изпълнението си и получи оценка 19.100, което ѝ отреди шеста позиция в класирането. Във финала на бухалки Тасева също бе на много високо ниво и получи оценка 20.650 точки за изпълнението си, като бе победена единствено от Линой Ашрам от Израел, която бе оценена от съдиите с 20.900. Във финала на лента Тасева заслужи 19.400 точки за изпълнението си във финала на лента, като това бе втори най-добър резултат и тя спечели сребърния медал.

снимка: НОВА телевизия

снимка: НОВА телевизия

Владинова и Тасева участваха и във финала на обръч по-рано днес, където се наредиха съответно на четвърто и шесто място. По този начин Катрин Тасева завършва Световната купа с общо четири медала от Световната купа в София, след като вчера се пребори за бронзовия медал в многобоя.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

В последното състезание за деня националният ансамбъл по художествена гимнастика спечели сребърен медал във финала на три обръча и две бухалки. Родните грации вдигнаха на крака публиката в столичната зала „Арена Армеец“ с брилянтно изпълнение в последния финал от Световната купа, с който бе сложен край на тридневната надпревара. Българският ансамбъл в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова и с треньори Весела Димитрова и Михаела Маевска се представи отлично и получи оценка 24.050 точки от съдиите (15.900 трудност, 8.150 за изпълнение), с което изглеждаше близо до титлата, но след това ансамбълът на Украйна също игра на много високо ниво и получи оценка 20.100. На трето място се нареди съставът на Япония с 23.600 точки.

снимка: arenaarmeecsofia.net

снимка: arenaarmeecsofia.net

По-рано днес ансамбълът остана на шеста позиция в крайното класиране на финала на пет топки. Българските момичета допуснаха грешка и изпусната топка малко преди края на съчетанието си и получиха оценка 21.050 точки. В последствие от нашия щаб подадоха контестация, която обаче не бе уважена от съдиите и оценката остана същата. Златният медал бе спечелен от ансамбъла на Беларус, който се представи на много високо ниво и получи оценка 23.600. Сребърният медал бе спечелен от отбора на Япония с 23.250, а на почетната стълбичка се качиха и рускините с 23.150.

 

Вчера родните грации вдигнаха на крака публиката в зала “Арена Армеец”, след като спечелиха категорично титлата в многобоя при ансамблите. По този начин България завърши домашната Световна купа с общо шест медала – един златен, четири сребърни и един бронзов.


Leave A Reply