Ще бъде повдигнато обвинение на лидера на партия ДОСТ Лютви Местан за причиняване на смърт и телесна повреда по непредпазливост, съобщи прокуратурата. Той беше задържан вчера след катастрофа, при която загина 6-месечно бебе. Лютви Местан беше пуснат от ареста в Кърджали под гаранция от 10 хиляди лева. Наложена му е и забрана да напуска страната. В неделя политикът беше задържан за 24 часа, след като автомобилът му участва в тежкия инцидент, в който има и трима ранени.

снимка: Арда нюз

снимка: Арда нюз

Алкохолните проби на шофьорите и на двата автомобила са отрицателни. На Местан е направена допълнителна кръвна проба. Автомобилът на политика се е опитал да направи ляв завой и да се включи към основния път, когато последвал сблъсък с друга кола. В нея пътувало семейство с две деца от село Първица. В резултат на удара колата на семейството се преобърнала няколко пъти и паднала странично в близка нива. На място загинало бебето, а останалите трима са ранени. Бащата е настанен в отделението по травматология, а майката и 11-годишно дете са в хирургията на болницата в Кърджали. Няма опасност за живота на тримата.

снимка: БНТ

снимка: БНТ

Участъкът, където стана инцидентът, е широк, но според местни жители няма добра видимост за автомобилите, които се включват от село Загорско в основния път. Образувано е досъдебно производство за катастрофа по непредпазливост, завършила със смърт.


Leave A Reply