Протест заради скъпа вода събра десетки жители на община Струмяни. От началото на годината фактурите на потребителите са с двойна цена за кубик изразходвана вода. Хората настояха за излизане от ВиК асоциацията и създаване на собствено дружество.

Десетки жители на община Струмяни излязоха на пореден протест , заради скъпата вода за домакински нужди. От началото на годината фактурите , които получават са двойно по-скъпи от предишен период, а местните хора са категорични, че това не отговаря на количеството изразходвано в домакинствата им.чешма, вода

 

Община Струмяни преди година беше включена във ВиК Асоциация заедно с още няколко общини от Югозапада. Тогава хората бяха уверени, че това ще защитава интересите им на потребители и ще повиши качеството на питейната вода.

Припомняме, че през 2009-та година в община Струмяни беше регистрирано ВиК дружество „Стримон“. Местните са категорични, че по това време водата е била с реална цена и с по-добро качество. През 2016-та година, обаче дружеството е закрито.


Leave A Reply