Нощни тролейбуси тръгнаха експериментално в Русе. Те свързват един от крайните квартали с центъра на града и Централната жп гара. Новият вид градски транспорт ще работи в продължение на една година, като финансирането се осъществя с европейски средства по проект, в който партньори на Русе са градовете Мадрид, Стокхолм, Мюнхен и Турку.

Нощни тролейбуси обслужват експериментално градския транспорт в Русе. Те се движат по два маршрута, които свързват един от крайните квартали на града – „Дружба“, с жп гарата и намиращата се в близост автогара. Изборът за трасето на новите линии не е случаен, тъй като жителите на районите в периферията на Русе вечер нямат никакъв транспорт.Русе, съд, прокуратура

Жителите на Русе одобряват напълно въвеждането на нощен обществен транспорт. От общината са помислили и за безопасността на хората, които пътуват през нощта. Александър Георгиев, управител на „Общински транспорт Русе“: Категорично сигурността на пътниците и на водача са от първостепенно значение за нас. Вземали сме мерки, те ще бъдат внедрени, предпочитаме да не ги обявяваме, за да не се намерят бързо контрамерки на тях.“ Русе е вторият град в страната след столицата, който въвежда нощен транспорт.


Leave A Reply