„Борисов вади България от ЕС”, заяви водачът на листата на БСП за евроизборите Елена Йончева във Враца. По думите ѝ българите са талантлив, смел народ, а България се намира в революционна среда. „Революция се прави и с гласуване, ние можем да победим на 26 май”, заяви тя. По думите ѝ няма режим, който ще издържи, ако народът се вдигне и каже: „Искаме свобода”.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

Тя попита как може вече 12 години да сме в ЕС, а Северозападна България да се превърне в най-изоставащия регион в ЕС, след като се наливат милиарди и има политика на ЕС за субсидиране на регионите, които са по-слаби. „Какво се случва с вашата болница с 15 млн.лв. задължения, която всеки момент ще фалира и хората няма да имат достъп до помощ?”, попита тя врачани. Йончева подчерта, че Конституцията казва, че всички трябва да имат достъп до качествено здравеопазване. „Борисов вади България от ЕС и по качество и достъп до здравеопазването”, заяви тя. По думите ѝ даваме 50% от джоба си за здравеопазване, а в Европа дават 15%, във Франция – 8%.

снимка: medicalnews.bg

снимка: medicalnews.bg

Тя попита и как е възможно държавата да се превърне в мащеха за народа си. „Левицата има изход от тази ситуация. В Европа няма общинска болница, която да е търговско дружество. Това искаме да стане и в България”, обясни тя. Йончева допълни, че БСП залага и на намаляване на ДДС за лекарствата. Тя заяви, че ако продължаваме така, България ще се превърне в демографска пустиня. „И макар да си мислят, че няма кой да ги накаже, както Цветанов казва, има – народът ще ги накаже”, заключи Елена Йончева.


Leave A Reply