Представители на правителството и на опозицията на Венецуела са се отправили към Норвегия, за да обсъдят възможността за преговори за разрешаване на кризата в страната, съобщава Ройтерс. Според източници на агенцията, венецуелските власти са представени в Осло от министъра на комуникациите и информацията Хорхе Родригес и губернатора на щата Миранда Ектор Родригес. От техните опоненти в столицата на Норвегия e пристигнал вторият заместник-председател на Националното събрание, контролирано от опозицията, Сталин Гонзалес и опозиционните депутати Херардо Блайд и Фернандо Мартинес.Норвегия Norway_M_20170616025455

Досега страните в конфликта са обсъждали възможността за преговори само с представители на норвежките власти, които предложиха помощ като посредници. Все още не са проведени съвместни срещи между привърженици на президента Николас Мадуро и опозицията.

Това са първите подобни разговори след неуспешния опит за преврат на 30 април, коментира агенцията, като припомня, че съветникът по националната сигурност на президента на САЩ Доналд Тръмп – Джон Болтън, твърдеше, че са водени разговори между представители на управляващите и опозицията, но повечето представители на властите са останали на страната на Мадуро, противно на обещанията, които са дали.


Leave A Reply