„Премиерът Бойко Борисов не е декларирал къща в Банкя от 138 кв. м“, каза водачът на листата на БСП за България за европейките избори Елена Йончева пред Нова телевизия. „Г-н Борисов си е направил къща, която не е декларирана в Банкя. Има втора къща очевидно – 138 кв. м. Удостоверението за въвеждане в експлоатация е от 2009 г. на негово име. Тази къща не е вписана в данъчната му декларация, не е декларирал този имот. Той се възмущава, че шефът на КПКОНПИ и други не са си декларирали терасите, това е къща от 138 кв. м, записана на Бойко Методиев Борисов“, заяви Йончева.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

„Това не е изваждане, това не е компромат. Става дума за конкретика и документи, които сме събрали“, каза още тя. Йончева призова премиера и лидер на ГЕРБ да разкаже за своя братовчед, който днес е собственик на целия му бивш бизнес. „Г-н Борисов в качеството си на кмет му прави заменка на една боксониера и един апартамент в кв. „Ботунец“, в резултат на което от негов братовчед се строи сграда с разгъната застроена площ от 6360 кв. м в Люлин на ул. „Панчо Владигеров“. По думите ѝ на това трябва да се сложи край, защото генерира огромна корупция. Йончева за пореден път обясни, че няма офшорки и че с парите от ТВ7 е била закупена техника, с която са заснети 7 филма в конфликтни точки на света. Напомни, че сигналите срещу нея до прокуратурата са пуснати от трима представители на ГЕРБ. Тя уточни, че живее на квартира.

снимка:  europeansanctions.com

снимка: europeansanctions.com

Водачът на листата на БСП обяви какви ще са основните ѝ приоритети, ако бъде избрана за евродепутат.„Фокусът на десницата в ЕП не е социалната политика. Те обслужват големите корпорации. Това, което смятаме, че не е добре е този брак, който прави десницата с крайната десница в Европа. Второто, на което трябва да обърнем внимание, е пакетът „Макрон”, който България загуби не просто в ЕП, защото ние нямаме шанс в ЕП да защитим този национален интерес. Над 300 хил. семейства ще пострадат от тази загуба. В ЕП 350 млн. избиратели са „за” този пакет, докато 150 млн. са „против”, т.е. битката не е в ЕП, тя трябваше да бъде в България“, обясни Йончева.


Leave A Reply