„На Столична община отпускаме на 15 млн. лв. за доставка и модернизация на метровлаковете“, каза министър-председателят Бойко Борисов в началото на редовното правителствено заседание.

снимка: БГНЕС

снимка: БГНЕС

 

„За Габрово отпускаме 4 млн. лв. за отработване на всички несгоди, вследствие на големите строежи в общината“, каза министър-председателят Бойко Борисов. „Видяхте онзи ден – тунели, мостове, огромни строежи. Тази техника минава през селата и чупи пътищата, а хората не са длъжни да търпят несгоди. Отпускаме тези пари, за да се отремонтират всички тези несгоди, вследствие на големите строежи там“, заяви той.

2705_Gabrovo_PM (4)

Премиерът Бойко Борисов поиска незабавно да се започне работа по изграждане на Околовръстното шосе на София, в отсечката от квартал „Младост” до магистрала „Тракия”.

„За Община Петрич отпускаме 1,4 млн. лв. за реконструкция, рехабилитация на съществуващо трасе и изграждане между Рупите и една от най-големите археологически разкопки с изключителна стойност в момента“, обясни той. „Всички в Гърция, Северна Македония, Сърбия, България са го знаели, че съществува, но от вековете го няма. Точно под тази могила на километър и нещо от Рупите на баба Ванга, огромно количество туристи отиват“, заяви той.

снимка: novavarna.net

снимка: novavarna.net

Правителството отпуска и допълнителни 500 хил. лв. за новия храм „Св. Прокопий Варненски” във Варна. „Това е проект за допълнителни разходи за 2019 г. Във Варна построихме една финална разкошна катедрала. Такава не знам дали е строена. На последната ни среща във Варна владиката поиска половин милион лева допълнителни. В тази точка ги отпускаме, за да може да работят и в момента“, добави Борисов.


Leave A Reply