Бившият външен министър на Великобритания Борис Джонсън стартира кампанията си за лидер на Консервативната партия и следващ премиер на страната. Именно той се смята за фаворит за наследник на Тереза Мей. С какви обещания Джонсън влезе в надпреварата?

С типичния си емоционален и агресивен тон Борис Джонсън даде официален старт на кампанията за лидер на Консервативната партия и следващ премиер на Великобритания. Бившият външен министър на страната се смята за фаворит за наследник на Тереза Мей, след като голям брой Тори дадоха подкрепата си именно за неговата номинация. На митинга в Лондон Джонсън категорично подчерта, че ако наследи Мей, вариантът Брекзит без сделка остава на масата, а датата за напускане задължително ще бъде 31 октомври.

снимка: briefingsforbrexit.com

снимка: briefingsforbrexit.com

Медиите не пропуснаха да попитат Джонсън за коментар, защо е употребявал кокаин в университета. Политолози и журналисти обвиниха Джонсън, че от обявяването на кандидатурата си избягва медийните изяви. От пиар екипа му заявиха, че нямал нищо за криене. Той е и един от двамата претенденти, стартирали кампаниите си най-късно. От тук насетне предстои бавен и мащабен процес на гласуване сред членовете на Торите за различните кандидати, докато не останат само двама. Името на следващия премиер на Великобритания ще стане ясно в седмицата след 22-ри юли.


Leave A Reply