Японският парламент прие изменения в закона за предотвратяване на тормоза над деца. С измененията се забранява телесното наказание в семейството, съобщават РИА Новости и БГНЕС. Дебатът по промените ва закона беше излъчван на живо по телевизията.

снимка: www.flyingnewsmagazine.com

снимка: www.flyingnewsmagazine.com

Приемането на изменения в закона бе инициирано след бруталното убийство на ученичка. В началото на годината Япония беше разтърсена от историята на 10-годишната Миа Курихари, бита и измъчвана от родителите си. В края на януари тя е намерена мъртва в банята на апартамента на семейството след продължителен тормоз и побои от страна на баща си. Разследването установи, че в училищния въпросник момичето признало, че редовно е бито от баща си. Въпросникът завършва с молба за помощ от учителя: „Сенсей, можеш ли да направиш нещо?“. Вместо да се застъпят за детето, държавните органи извършват длъжностно нарушение като предават въпросника в ръцете на бащата. Малко след това Миа е намерена мъртва, съобщава Нова тв.

насилие

Патолозите установили, че детето има следа от насилие по тялото и не е яло нищо поне два дни преди смъртта си. Миналата година момичето вече е било отнето от родителите си и дадено на приемно семейство заради подозрения, че е жертва на тормоз у дома. После, без основателна причина, тя е върната при родителите си.


Leave A Reply