С един златен, два сребърни и един бронзов медал се завръща българският отбор от Международната олимпиада по информатика, която се проведе в Баку, Азербайджан. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на образованието и науката.

Златният медал е на Радослав Димитров (12 клас, МГ „Акад. Кирил Попов“ в Пловдив), сребърни медали спечелиха Александър Кръстев (12 клас, МГ „Д-р Петър Берон“-Варна) и Мартин Копчев (9 клас, ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, Габрово. Виктор Кожухаров (10 клас, МГ „Баба Тонка“-Русе) има бронзов медал. Ръководители на българските състезатели са Емил Келеведжиев от Института по математика и информатика на БАН и Антон Шиков от Ямбол. В олимпиадата участваха 327 ученици от 87 държави.министерство на образованието

България се нарежда на 10-то място по точки и по медали. Това е най-доброто ни постижение по медали от последните 5 години. Страната ни запазва 5-то място в света по медали в класирането за всичките олимпиади. Участието на нашите математици става с подкрепата на Министерството на образованието и науката. Отборът се връща в България в 20. 45 часа на летище София (терминал 2) с полет от Истанбул.


Leave A Reply