Няма следи от насилствена смърт по тялото на младежа, открит снощи в мазе в столичния квартал „Младост“, предаде „Дарик“.
От МВР обясняват, че се очаква окончателно заключение от патолозите, но за момента не се работи по версията за убийство.

20-годишният Михаил Руменов Тончев е обявен за общодържавно издирване от близките му този понеделник. Още същия ден около 17:00 ч. е открит мъртъв от съседи в мазе на блока, в който живеел. Младежът е бил с увита найлонова торба около главата, облепена с тиксо, което не било стегнато, т.е. не е сложено насилствено, констатират от МВР. До него е намерено и шише със следи от разтворен каналин. Освен това историята на посещенията на личния му компютър показва, че е търсил сайтове с подобно съдържание, от които да почерпи идеи.

Този случай не е единичен. България е на първо място по самоубийства в Европа, нарежда се до Литва и Унгария. Според Националния център за обществено здраве към МС в България всеки ден се самоубиват средно по 2-ма души. Според тази статистика годишно между 2 000-3 000 души правят опити за самоубийство. Успешните опити са между 750-800. Според доклад на Демографския институт числата са други, средно около 6 000 души правят суицудни опити- от тях успешни са 1 600. Освен това България е на 6-то място в света по „смъртност“ в „Световната книга на фактите“ на ЦРУ от март 2014 г. Броят на младите хора в страната на възраст от 15 до 29 г. към 31.12.2014-та г. е 1 204 894 души, а коефициентът на смъртност расте прогресивно, като към същата дата той е 15.1%.
Черната статистика у нас не се изчерпва до тук. В България от октомври 2015 г. са се самозапалили 7 души.

Днес е открито тялото на таксиметровия шофьор, който миналата седмица помете няколко коли в столичния квартал Люлин, избяга от УМБАЛСМ „Пирогов“ и уби жена си. 48-годишният Петър Стефанов е намерен напълно обгорен в къща в квартал „Факултета“. Самозапалването е най-вероятната причина за смъртта на мъжа.

Френският социолог Емил Дюркем разграничава четири вида самоубийства. Едно от тях е „Аномичното самоубийство“. Среща се в модерни общества, когато индивидът не е в състояние да се справи със социалните норми. Най-често се проявява в общества с дълбока икономическа криза, каквото е нашето. Самоубийството е комплексен проблем, включва в себе си различни фактори – социални, икономически, биологични, културни и екологични. В комбинация с демографската криза у нас, броят на самоубийствата е пагубен за страната.


Share Follow

Leave A Reply