В Провадия полицията задържа заподозрените за убийството на 13-годишната Александра Сивриева. Припомняме, че Александра беше в неизвестност в продължение на три седмици, а тялото ѝ бе открито удушено в изоставена сграда в града. Официалните резултати от аутопсията ще бъдат обявени до дни.

Следствието работи по версията за предумишлено убийство. Задържани са 19-годишният Красимир и съпругата му Ивалена, съседи на убитото дете, което живеело заедно със своята баба.

Като евентуален мотив за убийството се посочва грабеж. Златните накити, които жертвата е носела в деня на изчезването си, не са открити на местопрестъплението. Свидетелски показания дават сведения за възможно сексуално издевателство над детето или опит за склоняването му към проституция. Към момента, властите не дават подробна информация, тъй като разследването е още в ход.

Майката на момичето поясни пред медиите, че не знае защо задържаните биха извършили такова престъпление. Също така, тя съобщи, че не е викана за разпознаване на жертвата и докато не види тялото, няма да приеме версията за смъртта на дъщеря си. Въпреки това, жената настоява за тежки санкции, които да бъдат наложени на убийците, с оглед жестокостта на деянието.

Моето дете не е животно, да го удушат„, каза майката пред ефира на бТВ.

Кметът на Провадия заяви, че задържаните живеят в крайна бедност и грабежът е вероятен мотив за убийството. Той алармира, че престъпността в града е с нарастваща тенденция, и съобщава за недостиг на полицаи.


Share Follow

Leave A Reply