Варненският бизнесмен Веселин Марешки обяви официално във фейсбук страницата си, че се кандидатира за президентските избори през 2016 г. Марешки заяви, че ако бъде избран, ще млатретира всеки ден тези, които мародерстват българския народ и ще ги поставя в невъзможност да извършват тези дейности.Това не е първият път, когато Марешки заявява намеренията си за президентския пост. От няколко месеца, варненският бизнесмен предявяваше амбиции за изборите.

Собственикът на едноименната верига аптеки се опитва да влезе в политиката още през 2005 г., когато основава партия „Национално движение за свобода и демокрация“ (НДСД). През 2007 г. Марешки става общински съветник, а след това и зам.-председател на Общинския съвет във Варна. През ноември 2012 г. издига кандидатура за конституционен съдия на проф. д-р Валентина Попова с изявление от самия него. Последната му политическа изява е на местно ниво през 2011, когато се явява като независим кандидат за кмет на Варна. Тогава той постига значителен успех като достига до балотаж с кандидата на ГЕРБ Кирил Йорданов, където получава 40.50% от гласовете.

Веселин Марешки е основно известен със ствоята верига аптеки „Марешки“, която в последните години се разрастна значително в страната. Напоследък бизнесменът нашумя със стартирането на собствена верига бензиностанции, които направиха революция в цените на горивата в България, заради значително по-ниските цени, спрямо другите бензиностанции. Марешки твърди, че в България има картел на цените на горивата и те са изкуствено завишени. На няколко пъти призовава за по-строги държавни регулации.

През ноември 2015 г. варненският предприемач инициира и събирането на подписка за референдум. Въпросите са свързани с регулацията на горивата, отпадането на имунитетът сред народните представители, отпадането на държавната субсидия за финансиране на политически партии, намаляването на броят на народните представители от 240 на 120 и премахването на ограничението едно лице да има не повече от 4 аптеки на територията на страната.

Напомняме ви, че досега обявили претенции за кандидат-президентските избори са Жорж Ганчев, фолк певицата Луна и бизнесменът Николай Банев. В последните дни усилено се говори и за кандидатурата на посланикът ни в САЩ- Елена Поптодорова.


Share Follow

Leave A Reply