„Съжалявам за извършения грабеж“, заяви пред Окръжен съд – Варна задържаният за убийството на 13 – годишната Александра Сивриева от Провадия.

За 19 – годишния Красимир Тодоров, обвинен в убийство, прокуратурата поиска налагане мярка за неотклонение, която съдът уважи. Искането на обвиняемия да бъде поставен под под домашен арест, за да полага грижи за бременната си приятелка – Ивалена, беше отхвърлено. Съдът счете като неоснователна претенцията на Красимир, поради характера на извършеното престъпление и вероятността от укриване. Мярката за неотклонение може да се обжалва от задържания пред Апелативен съд – Варна на 19 април от 10 часа.

Към момента, мъжът ще бъде обвинен в предумишлено убийство и грабеж. Наказанието, което НК предвижда е лишаване от свобода от 15 до 20 години. Възможно е да бъде постановена присъда доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Събраните доказателства по случая, самопризнанията за извършен грабеж, свидетелските показания и предварителните данни от аутопсията показват, че смъртта на 13 – годишната Александра е настъпила в следствие на задушаване. Установена е датата на смъртта – 22-ри март, денят, в който момичето е обявявано в неизвестност. Като мотив на престъплението се сочи грабеж. Убийството е извършено в мазето на бившия ловен дом в град Провадия, където тялото е открито.

Следствието продължава да изяснява обстоятелствата около насилствената смърт на жертвата. Подозренията към съседите ѝ, които също са задържани от разследващите, все още не са снети. Разследва се и версията за изнасилване и блудство преди убийството. До официалните резултати от назначените съдебни експертизи, действията по досъдебното производство продължават.


Share Follow

Leave A Reply