Депутатите си гласуваха 12 дни Великденска ваканция. Народните представители ще почиват от 29 април до 8 май, включително. За“ предложението гласуваха 92 народни представители, „против“ – трима, други трима се въздържаха.
В рамките на дебата независимият народен представител Велизар Енчев предложи депутатите да почиват от 29 април до 2 май. Предложението на Енчев обаче събра подкрепата на само 15 депутати и беше отхвърлено от мнозинството в пленарната зала.
Ние сме патриции, вие сте плебс – това послание ще отправите към хората, когато отхвърлите моето предложение, коментира Велизар Енчев, цитиран от БТА. Той припомни, че е внесъл и предложение за промяна в парламентарния правилник депутатите да имат същия брой почивни дни като останалите граждани.
Красимир Велчев от ГЕРБ заяви, че това е популизъм. Според него се втълпява на хората, че депутатите имат повече отпуск от този на останалите граждани, а всъщност отпускът всъщност не е по-голям, а и парламентът има и извънредни заседания. Не мисля че съм повече от учител или лекар, каза Велчев.


Share Follow

Leave A Reply