Късно снощи в мазето на изоставения ресторант „Ловен дом“ в Провадия беше открито тялото на изчезналата на 22-ри март Александра Сивриева. Прокуратурата потвърди, че става въпрос за предумишлено убийство, а по неофициална информация по тялото на момичето има следи от насилие. Румяна Бъчварова съобщи тази сутрин пред БНТ, че по случая има задържан заподозрян и в момента се разследва съучастничеството му в отвличането и убийството на детето. По думите на министъра на вътрешните работи полицията е работила усилено цяла нощ.
Близките на момичето и останалите жители на Провадия са в шок от случилото се. Те заявиха пред Нова телевизия, че се страхуват за здравето и сигурността на децата си. Кметът на Провадия призова гражданите за бдителност и съдействие на органите на реда. Той коментира, че в момента се реализира проект за видео наблюдение на основните пътни артерии, който да повиши нивото на сигурност в града.
13-годишната Александра изчезнала на 22-ри март около обяд, когато отишла до магазина, за да купи кафе и цигари. По думите на свидетели тя била насила качена в автомобил. Момичето беше обявено за общодържавно издирване преди 10 дни, а ден след това баща му съобщи пред Нова телевизия, че получил обаждане с искане за откуп. Номерата, от които получил позвъняването, били неактивни малко след това.
Областната дирекция на МВР Варна издирваше момичето от 3-ти април насам без успех, докато снощи тялото му открили група момчета, които посещавали редовно мазето на изоставения ресторант. Мястото е известно с това, че там се събират главно бездомници и наркомани. В града има мълва, че сводник е виновен за отвличането и смъртта на 13-годишната Александра.


Share Follow

Leave A Reply