Двама са загинали при силен взрив в завод „Арсенал“ в Казанлък. Взривът е възникнал тази сутрин в 10.30 часа в цех 4 във военния завод.

Единият мъж, който е загинал при инцидента във военния завод „Арсенал“, е бившият зам. директор на завода инж. Върбан Пешков. Това каза областният управител Георги Ранов, пред БНТ. Другият мъж е на около 45 години, с дългогодишен опит като оръжейник.

Във военния комплекс са влезли пожарна, полиция и линейка, както и екипи на Регионалната дирекция на ПБЗН, уточниха за агенция БГНЕС от пресцентъра на ОДМВР-Стара Загора.

В съобщение от завод „Арсенал” заявяват, че не взрив, а запалване по време на настройка на оборудване в барутния Завод 3 са причина за инцидента, възникнал тази сутрин около 10,30 часа на територията на завода. Това е съобщил изпълнителният директор на дружеството Николай Ибушев. Загиналите са се намирали в непосредствена близост до запалването. Трети работник, който също е бил в помещението, е пометен от взривната вълна.

Няма опасност от вторични взривове, съобщиха от МВР.

Напомняме ви, че в началото на миналата година при инцидент в завода „Арсенал” загина 63-годишен работник. Взривове имаше и през есента на 2012 г. , а година по-рано при инцидент пострада тежко една жена, която почина по-късно от раните си. В завода работят повече от 6000 души. През есента на 2014 г. взрив в завода в Горни Лом обл. Видин, отне живота на 15 души.


Share Follow

Leave A Reply