Блокада на гръцката граница няма да има. Това заяви министърът на транспорта Ивайло Московски след среща между него, българските превозвачи и туроператори и министър-председателя Борисов.

Транспортният министър допълни, че това е последният компромис спрямо Гърция, който прави България. Българските превозвачи и туроператори са съгласни, че на гражданите, решили да почиват в Гърция, не трябва да се пречи. Московски съобщи, че се изготвя декларация, която може да се нарече ултимативна. В нея ще се отправи призив към Гърция, че ако отново се допусне незаконно блокиране на границата – целият български бизнес ще окупира пропускателните пунктове. Превозвачите няма да бъдат сами в протеста си. „Премиерът ни обедини, не ни убеди“, така определи резултата от срещата Миролюб Столарски, председател на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт, пред „24 часа.“

Напомняме, че преди седмица родните спедитори обявиха, че ще блокират границата с южната ни съседка по време на великденските празници. Блокадата щеше да е отговор на 40-дневната окупация от страна на гръцките фермери през януари и февруари. Тогава българските автомобилни превозвачи претърпяха огромни загуби. Българските туроператори и хотелиери обаче бяха категорични, че родният бизнес ще загуби много повече, отколкото гръцкия. Преди днешната среща премиерът отправи молба към превозвачите да преосмислят решението си.


Share Follow

Leave A Reply