60% неодобрение за евентуална кандидатура на Росен Плевнелиев за президентските избори обяви социологът Мира Радева в студиото на „Тази сутрин“, позовавайки се на социологическо проучване. Едва 7% от анкетираните са за повторно издигане на настоящия президент за поста. Радева заяви, че нарочно анкетата не е станала публична, защото по нейни думи се „пази хигиена.“
Относно промените в изборното законодателство социологът коментира, че ГЕРБ изяждат полученото доверие, особено в чужбина. Според нея управляващата партия вече няма надежден кандидат за президент, дори Бойко Борисов да реши да се бори за поста. Радева заяви, че приетите промени в Изборния кодекс показват очевидна липса на тежест на експертни мнения, което води до панически ходове. Тя поясни, че втори мандат на всяка партия идва в повече, тъй като води до издънки.
Журналистът Валерия Велева, която също беше в студиото на БТВ коментира, че ГЕРБ изпадат в изолация и попита дали ще издигнат още един Росен Плевнелиев за кандидат за предстоящите президентски избори.
Мненията на двете съвпаднаха по въпроса за промените в Изборния кодекс, които смятат за политически гаф. Според Велева това е следствие от липсата на силен кандидат за президент от страна на ГЕРБ, което води до „политическо харакири.“
По отношение на ДПС журналистът заяви, че партията „влиза в най-тежката битка в своята 26-годишна история“. Мира Радева беше на мнение, че новият ѝ лидер Мустафа Карадайъ „не излъчва нищо“ и „прилича на пионка“.


Share Follow

Leave A Reply