До месец Софийският апелативен съд ще реши дали да потвърди оправдателната присъда на Христо Бисеров, бивш заместник-председател на 42-то Народно събрание. Миналата година Софийския градски съд го оправда, припомня Агенция БГНЕС.
Христо Бисеров застана на подсъдимата скамейка по обвинения за три престъпления – неплащане на данъци в особено големи размери, за нарушаване на валутния закон с недекларирани сделки и за деклариране на неверни данни пред Сметната палата. През февруари Софийска градска прокуратура прекрати обаче наказателното производство срещу него и Ивайло Главинков поради недоказаност на обвинението за „пране на пари”.
До момента Бисеров избягва коментарите по делото срещу него. По т.нар. случай „Христо Бисеров“ дори работеше временна парламентарна комисия.

На 3 ноември 2013 г. стана ясно, че Бисеров е подал молба за напускане на ДПС и НС като се посочваше единствено, че мотивите му са лични. Няколко дни по-късно стана ясно, че има проверка, свързана с класифицирана информация по случая.
На 7 ноември бе съобщено, че прокуратурата образува досъдебно производство за данъчни престъпления и пране на пари срещу Христо Бисеров и Ивайло Главинков.
59-годишният Бисеров бе депутат в периода 1991-2000 г. и от 2005-2009 г. Той бе главен секретар на СДС от 1994 до 2000 г. и бе наричан “сивия кардинал” в СДС. През 2000 г. призовава тогавашния премиер Иван Костов да подаде оставка. През 2005 г. отново влезе в НС като представител на Движение за права и свободи. За последно беше и зам.-председател на парламента.


Share Follow

Leave A Reply