От днес ще говорим по-евтино в страните от Европейския съюз. Причината за това са промените в Регламент № 531/2012 на Европейския парламент, които са в сила от 30.04.2016 г. С измененията в регламента се приема промяна на цените, които потребителите на мобилни услуги, ще заплащат, когато говорят в роуминг.

Разговорите, SMS-ите и преноса на мобилни данни ще се таксуват по-ниско. Операторите ще могат да начисляват малка допълнителна сума за цените на услуги в Съюза. Следователно, потребителите ще заплащат цената, еднаква за всички страни в ЕС, + до 0,05 евро за минута. Допълнителната такса за SMS е в размер на до 0,02 евро. Максималното увеличение на сумата, заплащана за мобилен интернет, е до 0,05 евро на мегабайт изтеглени данни. Цените са без ДДС.

Максималните цени важат за клиентите, които не са сключили специфичен договор с операторите. Доставчиците на мобилни услуги съветват внимателно да разглеждате плановете, които Ви предлагат, тъй като е предвидено заплащане на по-ниски допълнителни такси при подписване на договор за специална услуга или пакет.

Важно е да се знае, че разговорите в Съюза се таксуват първоначално за 30 секунди, като след това разговорът се тарифира на секунда.

От 15 юни 2017-та допълнителните такси за роуминг отпадат по силата на същия регламент. Цените на услугите ще бъдат тези, които са уговорени, без значение в коя страна е подписан договорът.


Share Follow

Leave A Reply