Родители, които са получили помощ от Фонда за лечение на деца в чужбина се обявявиха против новото му ръководство. В студиото на „Тази сутрин“ на бТВ гостуваха трима бащи, които са благодарни на ФЛДЧ и стария директор – Павел Александров. Беше отправен призив към министъра на здравеопазването Петър Москов „ Г-н министър, върнете старото ръководство, за да не ни изправяте на нокти, защото това, което сме изпитали покрай децата ни не е малко, а вие ни сервирате още“. Това заяви Григор Малинов, родител на дете, което се лекува със средства от Фонда.

По думите на родителите решенията по техните случаи не са се бавили. Те смятат, че показната акция и арестите целят да разрушат „единствената работеща структура в държавата”.

Те добавиха, че организацията „Спаси, дари на…“, която е помогнала на много болни деца, спира дейността си, защото не може да се бори повече със системата. Родителите са организирали петиция, с която настояват за отговори.

Напомняме, че на 20-ти април се извърши зрелищна акция във Фонда за лечение на деца в чужбина. Бяха задържани за 24 часа 8 души от ръководството на Фонда, включително и бившия директор Павел Александров. Той беше пуснат под гаранция срещу 20 хиляди лева. До момента разследващите са събрали сведения за три престъпни схеми за източване ресурсите на Фонда.

Действията на полицията поставиха пред голямо изпитание институцията. Все още няма единно обществено мнение по въпроса. Още в деня на арестите се събра група родители на протест в защита на арестуваните служители. На следващия ден се организира и контрапротест от родители, станали жертва на безхаберие от страна на Фонда.


Share Follow

Leave A Reply