„Провалът на борбата срещу корупцията е провал на дуета Борисов-Цацаров“, заяви днес в сутрешния блок на Би Ти Ви лидерът на ДСБ Радан Кънев. Според него борбата с корупцията се води в България от „диванче“, на което седят премиер и главен прокурор. „Борбата с корупцията не е премиерът и главният прокурор да седнат на едно диванче и да подбират, кого да ударят и кого не. Защото при тази ситуация те насочват ударите, но и слагат чадъра над корупцията.“

Кънев допълни, че според него правилният модел, който трябва да се приложи в България, е румънския, тъй като „българският метод е неефекивен. Ако той работеше, нямаше да има разделение на властите.“ Също така той изрази твърдението, че българската борба с корупцията е една обикновена „театрална постановка“.

Като основен проблем в състоянието на държавата Кънев вижда „липсата на върховенство на закона“. „Вчера имахме срещи в Европейската комисия. Общата оценка на всички, с които разговаряхме, е че основна пречка пред растежа в България е липсата на върховенство на закона, здрави институции и работещи регулатори“, разказа лидерът на ДСБ.

Относно ГЕРБ, Радан Кънев коментира: „Борисов много правилно разбира, че ГЕРБ е уязвим заради липсата на реформи.” Също така той допълни, че „ГЕРБ, ДПС, АБВ и БСП нямат различни възгледи по основните въпроси за управлението на страната. Те са едно, защото си представят политиката като превръщането на хората във феодални селяни, които задължително трябва да гласуват.“

По думите на Кънев ГЕРБ върви към своя залез като политическа сила. Според него скоро се очаква политическо обединение около ДСБ. По повод въпросното обединение, лидерът на ДСБ коментира, че не може да се очаква коалиция между неговата партия и ДПС.


Share Follow

Leave A Reply