Близо час и половина продължи срещата на премиера със заместник-държавния секретар на САЩ. Бойко Борисов и Антъни Блинкен са обсъдили сътрудничеството между България и САЩ в областта на отбраната, противодействието на тероризма, енергийната сигурност, върховенството на закона, образованието и двустранните отношения.

0916

 

След срещата си с премиера Антъни Блинкен открои успешните усилия на правителството в борбата с корупцията и в борбата с контрабандата. „Това е изключително достижение и има много уроци, които може да споделите с други държави“, каза заместник-държавният секретар на САЩ. От своя страна премиерът заяви, че страната ни разполага с повече ресурс за армията заради успешните резултати в борбата с корупцията и контрабандата: „Благодаря от името на министъра на външните работи и от името на военния министър за високата оценка, която дадохте за нашите военнослужещи, които са на мисия и за добрата оценка за съвместните ни действия. Благодаря, че оценихте нашите усилия за справяне с корупцията и контрабандата. Благодарение на тях имаме по-голям ресурс за армията“, заяви Бойко Борисов.
„Нашите военни показват всеки ден, че са на изключително добро ниво. Да им пожелаем на този празник да са живи и здрави“, допълни още премиерът.

 

Преди разговора си с министър-председателя, заместник-държавният секретар на САЩ се срещна и с президента Росен Плевнелиев.


Share Follow

Leave A Reply