Кубрат Пулев победи опонента си Дерек Чисора в труден мач с 2 на 1 съдийски гласа. Това се случи в двубоя за европейската титла и елиминационен мач за световната купа на IBF.

Българинът стана шампион в най-престижната категория за втори път след 2012 година, когато за първи път завоюва титлата. Двамата боксьори изиграха равностоен двубой, като в първата половина Кубрат доминираше, а с наближаването на края Чисора успя да затрудни българина.

Професионалният ни боксьор демонстрира по-добра кондиция и остана свеж до края на срещата, а Чисора не издържа на темпото на Пулев. На няколко пъти реферите предупредиха британеца за поведението му на ринга, след поредица от забранени удари.

Двубоят се изигра пред световния крал на тежката категория Тайсън Фюри, който не спря да окуражава Чисора край ринга, но в крайна сметка и неговите предварителни очаквания за победа на Кобрата се оправдаха.

Близо 5000 българи подкрепиха Пулев в залата в Хамбург. След края на срещата Кубрат Пулев ги поздрави и пяха заедно химна на България. Кубрат Пулев благодари емоционално на всички български фенове в залата. „Българите, въпреки че не сме от богатите икономики, идват навсякъде с нас“. „Поздрави на цяла България. Обичам ви!“, завърши Кобрата.

Мачът до голяма степен определи бъдещето на двамата боксьори. Победителят ще получи шанс да се бори за световната корона, докато за загубилия почти всичко свършва.


Share Follow

Leave A Reply