Изписаните вчера от болницата Цветелин и Георги заявиха, че искат доживотен затвор за виновниците за пътния инцидент и последвалия побой. Двамата имат черепни травми, а най-тежко пострадалият мъж все още се възстановява.
Потърпевшите разказаха, че са били бити с бухалки, колове и ножове, въпреки засичането от страна на другия автомобил. При спора на пътя един от задържаните – Сурай, слязъл от колата и започнала караница. Георги и Цветелин признаха, че тогава е имало размяна на удари, но първият не бил нанесен от тяхна страна. Георги е бил ударен първи, след което подгонил човека, нанесъл му удара, до близка градинка, но се отказал. “Постъпих дори джентълменски и го оставих да си стигне до колата”, разказа младежът пред камерата на БТВ.
Пострадалите благодариха на хората, застъпили се за тях и заявиха, че е било късмет, че инцидентът се е случил на толкова видно място, защото иначе би бил потулен.
След проверките, възложени от кмета на Раднево Теньо Тенев в ромския квартал беше установено, че има три незаконни ромски магазина, които трябва да бъдат съборени. Един от тях е собственост на един от задържаните за побоя.


Share Follow

Leave A Reply