Ивайло Калфин заяви, че се надява на някакво раздвижване в лявото пространство, но изтъкна , че не това е поводът АБВ да излезе точно сега в опозиция. „Има мотиви и общи идеи с БСП и тази част от политическия спектър, но няма гаранция, че това ще се случи“. „Ще се радвам, ако имаме общ кандидат с БСП за президентските избори“, заключи министърът в оставка по време на пресконференция в социалното министерство.

Калфин се сбогува с медиите и благодари за съвместната работа. От думите му стана ясно, че към момента няма намерение да се връща в парламента. Калфин не коментира и въпроса дали е търсил позиции в институциите на ЕС в Брюксел.

Оставката ми е подадена след решението на АБВ за оттегляне от правителството, уточни Ивайло Калфин. „Подадох я наистина по-рано, но реших, че няма да е здравословно, ако чакам Конгреса в неделя.“

Дори и вече в  опозиция Ивайло Калфин пожела успех на кабинета. Той бе категоричен, че като министър е работил в комфортна атмосфера. Също, че екипът му никога не е бил подлаган на натиск за вземането на едно или друго решение, за което благодари на премиера. Калфин отчете като успех приетата пенсионна реформа и промените в изплащането на социалните помощи.


Share Follow

Leave A Reply