„По отношение на служебно правителство – правя го два пъти, ще го направя и трети път ако се наложи, но не искам и не трябва да се стига до там. И да бъда много ясен – не считам, че защитата на конституционните права на българските граждани трябва да доведе до падане на правителство“. Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев пред журналисти във връзка с дискусията между парламентарните политически сили по изборните права на българските граждани.
Според Плевнелиев, зад решението на АБВ да оттегли подкрепата си от управлението стои дълбоко обмислена стратегия. „В политиката случайни неща и спонтанни решения няма“, коментира държавният глава. „Разбирам всяка една политическа партия, сигурен съм, че те преследват своите стратегии, но като държавен глава още веднъж заявявам – не ми се прави служебно правителство и искам да видя стабилност, искам да видя реформи, искам да видя надграждане, и едни честни президентски избори – дай Боже с качествени кандидати“, допълни Плевнелиев.
Той прогнозира тежки президентски избори, в които политическите партии ще дадат всичко от себе си, за да препозиционират публичното пространство.


Share Follow

Leave A Reply