Държавният глава Росен Плевнелиев критикува днешното решение на Парламента за приемане на референдума на Слави Трифонов.

От части той изрази несъгласие и съмнение с оставянето на въпросите в допитването за електронно гласуване и добави, че на инициирания от него референдум народът вече е взел решение по въпроса за електронното гласуване.

 

„Няма да скрия своето притеснение от днешния дебат в Народното събрание. За мен е необяснимо, че народните представители с лека ръка вчера говориха за противоконституционност на някои от
въпросите, днес обаче не стана и дума за това, просто се отказаха от отговорност и прехвърлиха на някоя друга институция“, подчерта Плевнелиев.

Според президентът не е необходимо българските граждани да бъдат питани за едно и също нещо няколко пъти.

„За мен има много въпроси от това, което се случи днес в Народното събрание, ще мислим много в президентската институция и в много скоро време ще направя изявление към народа, чрез уважаваните медии от гледна точка на това, какви ще бъдат моите действия, крайно неразбираемо, нелогично е да провеждаме референдум по един и същи въпрос в рамките на една година два пъти“, допълни Росен Плевнелиев.

Той отправи въпрос дали депутатите биха желали да покажат най-доброто или най-лошото от пряката демокрация.


Share Follow

Leave A Reply