Футболен клуб “Левски София“ официално се разделя с треньора Стойчо Стоев. Преди минути в сайта на клуба беше публикувано официално съобщение.

„Управителният съвет на ПФК Левски АД реши да предложи на старши-треньора Стойчо Стоев прекратяване на договора му по взаимно съгласие. Предложението беше прието. ПФК Левски АД благодари на Стойчо Стоев за досегашната му работа и му пожелава професионални успехи занапред“.

Раздялата със Стойчо се очакваше в последните дни след незадоволителната игра на отбора. “Левски“ се провали в опитите за достигане до шампионска титла и отпадна от турнира за Купата на България, а “Лудогорец“ триумфираха с шампионската титла на страната за пети път. Вече е сигурно, че “Левски“ ще бъде воден от Елин Топузаков до края на сезона.

Има мълва, че той дори вече си търсел отбор в чужбина. Англичани от мениджърска агенция търсеха клуб за Стоев в Обединеното Кралство още докато беше начело на “Лудогорец“, но все пак той остана в България.

На „Георги Аспарухов“ търсят треньор, като не се изключва вариант да се назначи чужденец. Като първо предположение е хърватинът Нико Ковач, който в момента е начело на борещия се за оставане в Първа Бундеслига “Айнтрах Франкфурт“, съобщава „7 дни спорт“.

Днес от 16:30 часа в залата за пресконференции в хотела на ДЮШ на стадион „Георги Аспарухов“ спортният директор Георги Иванов  и Стойчо Стоев ще дадат съвместна пресконференция.


Share Follow

Leave A Reply