ГЕРБ ще излъчат своята кандидатура за президентския пост в края на юни. Това обяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред „Тази сутрин“ по бТВ. Според него не трябва да бързат, защото все още никоя друга партия не е издигала своя кандидатура.

В партийните редици на ГЕРБ недоумяват защо в петък Радан Кънев призова за обединение в дясното пространство в подкрепа на издигането на Росен Плевнелиев за независим кандидат-президент.

„Това е част от политическата игра на някои политици и част от това да се отклоним в ежедневието. Президентските избори ще бъдат като всички избори, които идват и заминават. По-важно е политиците да имат отчетност пред избирателите”, коментира Цветанов.

На обвинението на лидера на ДСБ, че именно той е провалил споразумението между Реформаторският блок и ГЕРБ “от завист и защото е дребен човек“, Цветанов призова Кънев да дойде и да се премерят, за да се види кой е дребен. Хвърли обвинения по адрес на Кънев, че заедно с БСП има намерения да свалят вторият кабинет на Бойко Борисов и че по този начин емоционално е напуснал коалицията, след като са престанали да задоволяват капризите му.

Също така Цветанов не пропусна и да отговори на нападенията от страна на ген. Атанас Атанасов по повод назначенията в сектор „Сигурност”: „Самият ген. Атанасов беше политическо назначение, както и Димо Гяуров, който беше юрист и нямаше никакъв опит в сектор „Сигурност”. Той попита защо го провокират само с изказвания на хора от ДПС, а не се пускат репортажи как Борисов открива нови обекти.

Цветанов не пожела да коментира информацията за втори опит за покушение срещу Ахмед Доган (след този на конференцията на ДПС преди три години) с мотива, че това е класифицирана информация.

Решението на АБВ да оттегли подкрепата си за правителството зам.-председателят на ГЕРБ определи като подготовка за президентските избори и желание за предсрочни избори.

 


Share Follow

Leave A Reply