„Не преговаряме с Бойко Борисов и ГЕРБ, не се договаряме за общо управление.“ Това заяви новият лидер на БСП Корнелия Нинова на първото заседание на Националния съвет, избран от 49-ия конгрес на левицата.

Нинова опроверга и слуховете за обединение с АБВ. „Никой от БСП не е водил преговори с АБВ за обединение, нито преди, нито след конгреса. АВБ е част от политическото статукво”, заяви лидерът на БСП и подчерта, че столетницата е опозиция на управлението, в което партията на Първанов участва.

4832943

снимка: БГНЕС

Първата дама в БСП заяви, че незабавно започват от другата седмица широк кръг разговори със земеделски кооперации, съюзи на лекари, учени, потребителски съюзи, студенти, майки на деца с увреждания, пенсионерски съюзи, синдикати и всички граждански структури в ляво. „И започваме с тяхна подкрепа и от тяхно име да правим политики за лявомислещи хора. Поемаме инициативата, превключваме на високи обороти и преминаваме към изпълнение на следващото решение на Конгреса: опозиция и алтернатива на правителството на Бойко Борисов“, допълни тя.

Корнелия Нинова заяви, че до две седмици в парламента БСП ще внесе първите антимонополни закони и ще започне реализирането на една мащабна законодателна програма в две насоки – връщане на държавата в икономиката и социалната държава.

„Веднага след избора на Бюрото, правим организация и тръгваме в страната. Още първото заседание ще бъде изнесено – в Благоевград. Започваме от проблемните организации и решаваме откритите им въпроси насвякъде в страната“, заяви Нинова. С организациите ще се обсъждат предстоящите президентски избори и формулата на партията за участие.

44655.jpg.pagespeed.ce.guMuXW6HsE

снимка: канал 3

Междувременно Стефан Данаилов бе избран за заместник-председател. Останалите зам.-председатели и секретарите на партията ще бъдат предложени на следващо заседание на Националния съвет. От досегашния състав на Изпълнителното бюро Нинова запазва Деница Златева – тя е международен секретар на партията от времето на Сергей Станишев.

Новият лидер на БСП отстрани старите фигури от постовете, в които са повече от 20 години на „Позитано“ 20 – Янaки Стоилов, Румен Овчаров, Георги Пирински, Катя Николова, Евгений Узунов, Бойко Великов, Димитър Дъбов. Първата дама на българската левица предложи 100 % обновление на състава на Изпълнителното бюро.


Share Follow

Leave A Reply