„Отказът на президента не е въпрос, който би могъл да бъде повлиян от друга политическа сила, освен от ГЕРБ. Видя се колко неудачно се намесиха други”, коментира народният представител от ПП „Атака“ Явор Нотев пред БиТиВи.
Той разкритикува ДСБ, че обявяването за нов мандат на президента Росен Плевнелиев без да се допитат до него, е „удар в кръста и гърба“.
С думите „изправени сме пред необходимостта да подкрепим по-малкото зло“, депутатът от „Атака“ обоснова мотивацията на националистите да подкрепят управляващите при отхвърлянето на президентското вето върху ИК.
Нотев посочи още, че от партията са имали много предложения за промени в Изборния кодекс, които не са стигнали до пленарната зала.
Отсъствието на атакистите от дебатите по въпросите около реформирането на ИК, той оправда с твърдението, че събитията, които изглеждали бурни, всъщност са повърхностни и преходни. „В крайна сметка те нямат същностен резултат”, заключи депутатът.
Нотев, който беше и адвокат на Волен Сидеров, каза, че партийният лидер изтърпява „регулярно” наложеното му за хулиганство наказание и полага обществено полезен труд. Също така отбеляза, че Сидеров е бил вкаран в „хипотеза”, при която е имало 5 образувани производства срещу него.


Share Follow

Leave A Reply